fredag den 15. maj 2015

Frikadeller og kartoffelsalat #1

Det er snart sommer. Og hvad hører sig ikke mere til en den gode gamle klassiker, med kartoffelsalat og frikadeller?



I den oprindelige opskrift, har de brug bearnaiseessens, jeg synes bare at kartoffelsalaten bliver for sød, når man bruger det. Derfor bruger jeg gerne æblecider eddike, eller æbleeddike, det afhænger af hvad jeg lige har i køkkenet.
Som tidligere skrevet laver jeg altid min mad på øjemål, og med smagssanserne.

Kartoffelsalat
1500 g kartofler
5 dl creme fraiche
3 spsk mayonnaise (gerne en god som fx Helmans)
4 tsk. Æblecider eddike, æbleeddike eller Bearnaiseessens
Smag til med sukker, purløg, salt og peber.

Kog kartoflerne i letsaltet vand. Afkøl og skær dem i passende stykker.
Rør dressingen af de øvrige ingredienser.
Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen, og pynt evt. med tomatbåde og purløg.

Man kan også putte karry i, det giver kartoflerne en let frisk smag.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar