Så ramte vi årets sidste dag, det betyder vel egentligt at det er tid til at gøre status.
Året 2014 har for mig både budt på opture og nedture, og nok mest desværre nedture.
De første 3 kvartaler af 2014, har været bundet af at jeg har gået hjemme på kontanthjælp, uden udsigt til job, jeg har været sendt i praktik for at opfylde reglerne om ret og pligt.
Men på den anden side, så er jeg også kommet ind på drømmestudiet, og er nu i gang med at tage uddannelsen som mediegrafiker.
En uddannelse, jeg er sikker på lige er mig, og som jeg kan se frem til at have afsluttet i 2018.
På hjemmefronten, er det gået næsten over forventning. Gemalen har beholdt jobbet, som dog her i slutningen af 2014, har budt på nogen stresslignende symptomer. Han har dog været klar over symptomerne, og har derfor kunne taget dem i opløbet.
Med kattene og hunden er det også gået godt. Dog er alle tre blevet ramt af lopper. Noget vi aldrig før har været ramt af. Alle dyr er kommet i loppebehandling, med kun 3 behandlinger tilbage ud af 6.
På fjerkræfronten, har vi i år kun haft høns. Og det har egentlig været dejligt. De har givet mange kyllinger i år, som vi også har haft held med at sælge.
Vi er dog lidt nået til det punkt, at vi har bestemt os for fremover kun at skulle have høner, og ingen haner. Vi "gider" ikke at plukke kyllingerne selv, når de skal slagtes (det er også derfor vi ikke har andre fjerkræ). Så fra forår 2015, vil vi kun have høner på farmen, for æggenes skyld.
På fårefronten er det også gået over alt forventning. Med 9 levende fødte lam, så læmmetallet har været relativt højt i år. Desværre døde et af lammene i den tidlige sommer af lungebetændelse, men ellers har det været et godt fåreår for os i år.
Da vi sendte lammene til slagt, havde vi fået solgt, alle de lam vi ikke selv skulle have.
Men det er jo nytårsaftens dag i dag, og for første gang i 10 år, er vi alene hjemme nytårsaften.
Vi har altid holdt nytårsaften hjemme, af hensyn til dyrene og så er gæsterne kommet her.
I år står vores nytårsmenu på:
- Forret: Ostekurve med rejefyld + flutes.
- Hovedret: Ovn+grillstegt kalveculotte m. dryrub, hertil flødekartofler og tomatsalat.
- Dessert: Bananasplit med det hele
Herudover skal vi selvfølgelige snacke med chips i løbet af aftenen, og der er også kransekage til os. Sidst men ikke mindst er årets første måltid (2015) en rejemad.
Min tanke er egentlig lidt, at jeg gerne vil komme med opskrifter på alt hvad vi skal have, men opskrifterne, kommer til at blive lagt op med nogle dages mellemrum, bare for at der ikke kommer for mange opskrifter i et indlæg.
Til slut vil jeg ønske alle en rigtig god aften, husk at passe på hinanden og jeres maver.
Derudover vil jeg gerne slå et slag for at man husker på dyrene, der i aften helt sikkert vil være på nippet til at gå ud af deres gode skind.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar