Juleaften, holdte vi i år her på farmen, og som besøgende kom mine søskende med påhæng + min eneste niece.
Som sædvanligt var julemiddagen 1 time forsinket - ja, tidsplanen skal åbenbart altid skride juleaften :)
I min familie har vi altid haft tradition for at få flæskesteg, brune kartofler, hvide kartofler, franske kartofler, rødkål og en lækker brun sovs. I A.'s familie har de altid fået andesteg, så vi fik jo selvfølgelig også and i år.
Både anden og flæskestegen blev langtidsstegt. Vi langtidssteger gerne fordi at man så får det møreste og lækreste kød.
Udover ovenstående, kom der også et par nye ting til vores juletradition.
Min bror bor i sønderjylland, sammen med hans sønderjyske kone og hendes datter på 5. Så vi skulle jo selvfølgelig også have sønderjysk kål til. Det stod hun for at lave.
Derudover lavede jeg også halverede æbler med ribsgele, og nej hvor var det lækkert sammen med den ellers fede mad.
Juleaften forløb med mad ca. kl. 19, dans om juletræ kl. 21, og gaveoppakningen. Og herefter risalamande. For en gangs skyld var det min far der fandt mandlen.
Halve æbler med ribsgele, 4 pers.
- 4 æbler (Belle de Boskoop, eller Cox Orange)
- 250 g sukker
- ½ stang vanilje (jeg brugte nogen der i forvejen var tømt, og så brugte jeg 1 hel stang)
- 3-4 tsk. citronsaft
- 1 glas Ribsgele
- et par dl. vand
Bring vandet i kog, tilsæt sukker og vaniljestænger, og lad sukkeret blive opløst. Tilsæt citronsaften.
Skræl æblerne, og udhul dem, lav ikke hullet for stort, da de bliver mere porøse så.
Kog æblerne i sukkerlagen i 5-8 minutter (indtil at de er møre), tag gryden af blusset, og lad æblerne køle af i sukkerlagen. Lad æblerne køle helt ned inden de serveres.
Ved anretning, lægges en lille teskefuld ribsgele i hvert halve æble, så hullet er lukket.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar