Selvom vejret stadig ikke er særlig december agtigt, er der godt nok koldt udendørs.
Og på sådan en kedelig dag med regn, sne og kulde, hører sig noget så lækkert som suppe til.
Det fantastiske ved suppe, er at man kan bruge så godt som alt til at lave det.
Kartoffelsuppen opstod egentligt lidt på baggrund, af at vi havde glemte at tage noget ud af fryseren til aftensmad, og så er gode råde dyre, hvis man bare skal holde budgettet en smule.
Så jeg havde bestemt mig for at vi skulle have suppe. Og hvorfor ikke kartoffelsuppe, som ingen af os nogensinde havde prøvet før.
Inspiraitonen fra suppen, er lidt en sammenblanding mellem alle de forskellige opskrifter på nettet.
Cremet kartoffelsuppe, ca. 4 personer
1 kg kartofler
1 liter vand
1 håndfuld gulerødder - kan erstattes af andre rodfrugter eller helt udelades
1 grøntsagsboullionterning
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
ca. 1 dl fløde
Tilbehør: Bacon og brød
Skræl gulerødder og kartofler. Skær dem i små stykker.
Pil løg og hvidløg, og skær dem i små stykker.
Svits løg, gulerødder, hvidløg og kartofler, bare for at give lidt smag.
Tilsæt vand, boullionterning og laurbærblad, og lad det simrer indtil at gulerødder og kartofler er godt møre.
Hæld eventuelt noget af vandet fra og gem det. Tilsæt fløden og blend blandningen med en stavblender.
Server med brød og bacon.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar