Madrester, eller restemad.
Når vi kun er 2 personer i husstanden, kommer vi tit ud for at vi har rester køleskabet.
Og rester er mere eller mindre geniale, hvis man har ideen til hvad resterne skal bruges til.
Når vi har rester af fx culotte eller lammekølle, plejer vi gerne at skære kødet i mundrette tern, steget kødet på panden med lidt barbeque sauce, og så bruge det som fyld til pitabrød, eller tortilla, med salat og dressing.
I denne omgang er det så en rest kogt skinke vi har. Det nærliggende med skinke kunne være at bruge det til enten tarteletter, eller bagt kartoffel med skinkefyld. Vi har dog hverken tarteletter eller kartofler der er store nok til at bage dem.
Så løsningen må være at almindelige kartofler, lave en ærte-gulerods stuvning og så putte skinken i stuvningen.
Restemad med kogt skinke
En rest skinke
Kartofler
Ærte-gulerods blanding
5 dl vand
3 Spsk. hvedemel og 25 g smør til smørbolle.
Sæt kartoflerne til at koge.
Varm noget vand op til kogepunktet, tilsæt ærter og gulerødder, og lad det simre til grøntsagerne er tøede op og varme.
Imens skære du skinken i mundrette bidder. Når grøntsagerne er færdig, laves smørbollen af melet og smørret, og sovsens jævnes (tag eventuelt grøntsagerne op mens sovsen koger).
Lad sovsen småkoge i ca. 5 minutter, så melsmagen forsvinder, tilsæt skinken og grøntsagerne og varm det op.
Smag sovsen til med salt og peber. Tilsæt eventuelt noget persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar